Ik wil huren

Actueel aanbod

Ik wil kopen

Ik wil mijn woning ruilen

Nieuwbouw/herstructurering

Ik heb een vraag
   

Woonkeus Stedendriehoek


De huurwoningen van de woningcorporaties in de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Voorst  en Brummen worden verdeeld via Woonkeus Stedendriehoek. Deze organisatie verwerkt de inschrijvingen, publiceert de beschikbare huurwoningen en verwerkt alle binnengekomen reacties daarop.

Toewijzing op basis van punten
De woningen worden verdeeld aan de hand van een puntensysteem. Voor elke maand dat u staat ingeschreven bij Woonkeus Stedendriehoek krijgt u een punt. Hoe meer punten u heeft, hoe meer kans u maakt op een huurwoning. Zodra u een huurwoning heeft gevonden via Woonkeus, vervalt uw inschrijving!

Spoedzoekers
10% van de woningen bij Woonkeus Stedendriehoek wordt geresereveerd voor zogenaamde spoedzoekers. Hierdoor hebben mensen die snel onderdak nodig hebben, maar nog niet genoeg punten hebben opgebouwd bij Woonkeus, toch kans op een huurwoning. De woningen die bestemd zijn voor spoedzoekers worden verloot, waarbij iedere deelnemer evenveel kans heeft op de woning.

Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of met de medewerkers van Woonkeus-Stedendriehoek

Passend toewijzen
Vanaf 1 december 2015 wijzen wij onze woninge passen toe. Wat dat precies inhoudt en welke consequenteis dat voor u als woningzoekende heeft, leest u in deonderstaande vragen en antwoorden.

Wat is passend toewijzen? Passend betekent: de huurprijs van de woning moet passen bij het inkomen en de samenstelling van het huishouden. Daarmee zorgen we ervoor dat de woningen met de laagste huurprijzen terecht komen bij de huishoudens met de kleinste portemonnee. 

Waarom worden de woningen voortaan passend toegewezen? Dit wordt wettelijk voorgeschreven. Per 1 januari 2016 moeten alle corporaties in Nederland sociale huurwoningen (met een huurprijs tot € 710,68 per maand) passend toewijzen.

Voor wie verandert er iets? Voor iedereen die een (andere) sociale huurwoning wil gaan huren. Voor huidige huurders zonder verhuisplannen verandert er niets.

Wat zijn de inkomensgrenzen en welke huurprijs hoort daarbij? Zie onderstaande huur/inkomen tabel 

csm_Schema_PT_Woonkeus_9dd7348d0b

 

Van welk inkomen wordt uitgegaan? Het verzamelinkomen van alle meerderjarige woningzoekende, uitgezonderd kinderen. U vindt uw verzamelinkomen op de definitieve aanslag inkomstenbelasting of op een Inkomensverklaring. Een Inkomensverklaring kunt u gratis opvragen bij de Belastingdienst via telefoonnummer (0800) 0543. Zorg er voor dat u een van deze twee documenten in huis heeft op het moment dat u op een woning reageert. 

 

Moet ik zelf in de gaten houden op welke woningen ik wel en niet mag reageren? Woonkeus selecteert op basis van uw gegevens het passende aanbod voor u. Deze woningen vindt u onder de button ‘mijn passend aanbod’. Kloppen uw gegevens, dan kan het niet mis gaan. U moet wel zelf ervoor zorgen dat uw gegevens actueel zijn.

Wie controleert mijn gegevens? U moet er zelf voor zorgen dat uw gegevens die bij Woonkeus bekend zijn juist zijn. U kunt uw gegevens eenvoudig zelf wijzigen op de website www.woonkeus-stedendriehoek.nl.

Wat gebeurt er als mijn inkomen te hoog of laag is voor de woning waar ik op reageer? Dan kan de toewijzing niet doorgaan. De verhuurder controleert bij toewijzing of uw gegevens kloppen en u de woning mag huren.

Mijn inkomen wijzigt, wat nu? Wijzigingen in het inkomen of de huishoudsamenstelling zijn van invloed op de zoektocht naar woonruimte. Wijzigt er iets in uw situatie, pas dit dan direct aan op de website van Woonkeus, via de menubutton ‘mijn woonkeus’. Dat voorkomt teleurstellingen achteraf als blijkt dat uw gegevens niet matchen met de huurprijs van de woning.

Ik wil naar een duurdere woning, kan dat wel? Dat ligt aan uw inkomen. U kunt in de tabel zien voor welke woningen u in aanmerking komt.

Is er voldoende woningaanbod in mijn huurprijs categorie? Alle bij Woonkeus Stedendriehoek aangesloten verhuurders passen hun huurprijzen aan om aanbod te bieden in elke huurprijs categorie.

Hoe wordt de huishoudsamenstelling berekend, is dat inclusief kinderen? Ja, het gaat om het aantal personen in een huishouden. 

Telt het inkomen van een inwonend kind boven 18 mee in het verzamelinkomen? Nee, het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee.

Gelden de voorwaarden ook voor urgent woningzoekende en woningzoekende met een zware zorgindicatie? Ja 

 


print